Erepenning voor Ger Vos

BRIELLE, 5 januari 2021

Een blij verraste Ger Vos kreeg dinsdagmiddag een wel heel bijzonder cadeau voor zijn 58e verjaardag. Hij ontving uit handen van burgemeester Gregor Rensen de erepenning van de gemeente Brielle. De uitreiking kon zoals gebruikelijk niet plaatsvinden tijdens de traditionele nieuwjaarsbijeenkomst in de Sint-Catharijnekerk vanwege de coronabeperkingen. Burgemeester Gregor Rensen bezocht Ger daarom in zijn eigen studio.

EEN BRIELSE TRADITIE

Deze erepenning wordt uitgereikt aan personen of groepen die zich op basis van vrijwilligheid zeer verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeente Brielle. Burgemeester Gregor Rensen: “Dat is bij jou zeker het geval. Met jouw muziek weet je heel veel mensen een plezier te doen. Niet alleen Briellenaren, maar ook heel veel mensen van buiten Brielle, sterker nog: van over de hele wereld. Je zit nu 40 jaar in de muziek. Van jouw hobby heb je jouw beroep kunnen maken. En na een aantal jaren van heel hard werken en door optredens in binnen- en buitenland, ben je inmiddels een muzikale societyster geworden. Je hebt CD’s gemaakt, verzorgt zeer professionele en groots opgezette muzikale shows en regelmatig zijn grote sterren van weleer jouw speciale gast. Het succes is je van harte gegund.

Je bent een sociaal zeer betrokken mens. Jouw muzikale en organisatorische talenten zet je ook in voor het ondersteunen van goede doelen. Speciaal de oudere medemens – de Gouden Generatie – zoals jij die noemt, heeft altijd jouw sympathie.

Een passend cadeau leek dus niet zo moeilijk. Want je hebt door je wereldwijde optredens, jouw inzet voor kwetsbare kinderen en ouderen en door jouw trots op Brielle laten zien dat je een geweldige ambassadeur van Brielle bent. En voor zulke sociaal voelende, muzikale ambassadeurs van Brielle is er maar één cadeau denkbaar. Ik mag je dus namens het gemeentebestuur van Brielle meedelen dat jij, Ger Vos, de gemeentelijke Erepenning 2021 hebt verdiend, die alleen aan zeer verdienstelijke mensen wordt uitgereikt.”

 

Foto: Hans van Buuren